کد خبر 706422
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۷
اسرائیل

نخست وزیر رژیم صهیونیستی به تکمیل چتر پدافند موشکی این رژیم افتخار می‌کند اما سوابق تاریخی و نظر تحلیلگران نظامی نشان می‌دهد این سامانه‌ها مقابل شلیک همزمان صدها موشک کاری از پیش نخواهد برد.

 به گزارش مشرق، شاید توصیف «اسرائیل از تار عنکبوت سست‌تر است» که سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله، در یکی از سخنرانی‌های خود پس از جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ درباره رژیم صهیونیستی اعلام کرد، امروز، بیش از گذشته نمود پیدا کرده است.

این مسئله در اظهارات غیرمستقیم سران اسرائیلی دیده می‌شود و در حالی که رژیم صهیونیستی روز یکشنبه با افتخار و شادمانی از سامانه موشکی جدید به نام «فلاخنِ (قلاب‌سنگ) داوود» برای مقابله با توان موشکی حزب‌الله رونمایی کرد، کارشناسان اسرائیلی خیلی زود درباره کارآیی آن ابراز تردید کرده‌اند.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل نیز این سامانه را کامل کننده چتر پدافندی این رژیم در مقابل حزب‌الله خواند اما تحلیلگران اسرائیلی معتقدند این سامانه عملا در برابر شلیک شدن همزمان چند صد موشک، موفق نخواهد بود.

«ییفتاچ شاپیر» رئیس پروژه توازن نظامی خاورمیانه در اندیشکده مطالعات امنیتی داخلی اسرائیل (INSS) معتقد است با اینکه سامانه موشکی جدید می‌تواند خدمت بزرگی برای پدافند هوایی صهیونیست‌ها باشد اما مقابله با «رگباری از هزاران موشک، سخت خواهد بود».

شاپیر در گفت‌وگو با روزنامه «جروزالم پست» گفت: «آن (فلاخن داوود) می‌تواند با تهدیداتی که "گنبد آهنین" توانایی خنثی کردن نداشت، مقابله کند اما همه‌چیز همیشه ۱۰۰ درصد نیست. هر سامانه دفاعی آسیب‌پذیر است».

تحلیلگران نظامی مدت‌هاست که به کابینه رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهند که اسرائیل با خطر شلیک همزمان هزاران موشک «حزب‌الله» که می‌تواند در جنگ احتمالی آتی، روزانه به سمت مناطق اشغالی فلسطین پرتاب شود، مواجه است. صهیونیست‌ها مدعی هستند حزب‌الله بیش از ۱۰۰ هزار موشک در زرادخانه خود برای اسرائیل کنار گذاشته است.

این روزنامه تاکید می‌کند حتی اگر نیروی هوایی اسرائیل بتواند تعداد زیادی از موشک‌ها را بزند، اما بازهم به مقدار کافی موشک در حال شلیک باقی مانده که بتواند سامانه‌های موشکی تخلیه شده را در بردهای مختلف و همزمان تهدید کند. این خطر زمانی بیشتر می‌شود که گروه دیگری مانند «حماس» در غزه به حملات موشکی حزب‌الله بپیوندد.

شاپیر موضوع هزینه سنگین مالی را نیز یادآوری کرد.

او با توجه به هزینه مالی که هدف قرار دادن هر موشک پرتاب شده می‌تواند برای رژیم صهیونیستی داشته باشد، اضافه کرد: «کابینه اسرائیل باید تصمیم بگیرد (در صورت حملات گسترده) از چه مناطقی و چه چیزهایی دفاع کند. با اینکه حزب‌الله معمولا تاسیسات امنیتی و استراتژیک اسرائیل مانند پایگاه‌های نظامی را هدف می‌گیرد اما اگر زمانی مناطق مسکونی مورد حمله قرار بگیرد، سران اسرائیلی باید تصمیم‌گیری کنند که از کدام دفاع شود. این انتخابی بسیار سخت برای آنها خواهد بود».

هر موشک رهگیر سامانه «فلاخن داوود» ۱ میلیون دلار، هر موشک سامانه «پیکان» ۳ میلیون دلار و هر راکت «گنبد آهنین» ۱۰۰ هزار دلار قیمت دارند و در صورتی که رژیم صهیونیستی بخواهد با هزاران موشک شلیک شده در روز مقابله کند، بار مالی بسیار سنگین و هزینه نجومی برای آنها خواهد داشت.

نیروی هوایی رژیم صهیونیستی روز یکشنبه طی مراسمی اعلام کرد که سامانه موشکی جدید «فلاخن داوود» (David's Sliing) عملیاتی شد.

این سامانه پدافند موشکی به ادعای صهیونیست‌ها قابلیت رهگیری و هدف قراردادن موشک‌های میان‌برد در فاصله ۴۰ تا ۳۰۰ کیلومتری و همچنین چرخش ۳۶۰ درجه را دارد که محصول مشترک شرکت «رِیتون» آمریکا و شرکت «رافائل» رژیم صهیونیستی است.

«فلاخن داوود» بعنوان لایه میانی سپر دفاع موشکی رژیم صهیونیستی وارد خط وظیفه خواهد شد که به اذعان خود صهیونیست‌ها، دلیل اصلی عملیاتی کردن آن (علی‌رغم طی نکردن تمام آزمایشات و ناقص بودن برخی سیستم‌ها) تهدید جنبش مقاومت «حزب‌الله» به هدف قرار دادن ذخایر آمونیاک در بندر «حیفا» - در صورت آغاز جنگی جدید با لبنان - بوده است.

لایه زیرین سپر موشکی رژیم صهیونیستی سامانه «گنبد آهنین» (Iron Dome) است که برای هدف قرار دادن موشک‌های کوتاه‌برد در فواصل کم طراحی شده است. البته این سامانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، چندان درخششی در مقابله با موشک‌های «حماس» نداشت.

لایه بَرین سپر موشکی رژیم صهیونیستی نیز سامانه «پیکان» (Arrow) می‌باشد که به‌منظور مقابله با موشک‌های دور برد و بالستیک مستقر شده است. با اینکه پیکان از سال ۲۰۰۰ وارد پدافند هوایی رژیم جعلی اسرائیل شده اما اولین پرتاب موفق آن به اذعان خود صهیونیست‌ها چند هفته پیش بود که یک موشک ضد هوایی سوریه را هدف قرار داد.

سامانه پیکان ۲ و ۳ که اکنون در خط مقدم سپر موشکی رژیم صهیونیستی هستند، در بیشتر آزمایشات خود شکست خورده‌اند. همچنین در سال ۲۰۰۶ و جنگ ۳۳ روزه با حزب‌الله لبنان نیز توفیقی در برابر موشک‌های مقاومت نداشتند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • موسی IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    0 0
    اگرقرارباشد به هرپرنده ای یک موشک چند هزاردلاری ازطرف اسرائیل شلیک شود دورهادور اسرائیل رامقاومت احاطه کرده است باید به هرجوجه پهباد هم شلیک کنند دران صورت فکرکنم درچندروز میشه گنبد اهننین راظرف چند روز ازکارانداخت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس